نعناع هندی گیاهی بومی نواحی استوایی و گرمسیر مثل مالزی تایلند اندونزی و هند ،از خانواده نعناع با گل های معطر سفید و بنفش که از سالهای دور به عنوان عطر و خوشبو کننده و همین طوردفعحشرات استفاده میشده در قرن هفدهم و هجدهم تاجران ابریشم برای در امان ماندن ابریشم از حشرات شالهای ابریشمی را به روغن آن آغشته میکنند.
استخراج عصاره نعناع هندی به وسیله تقطیر با بخار انجام میشود که در اثربرخورد بخار با دیواره سلولی گیاه دیواره گسسته و روغن آزاد میگردد.
این گیاه از مسیر جاده ابریشم به آسیای میانه آورده شد و توسط ناپلئون به اروپا ناپلئون یک جفت شال کشمیر را که بوی نعناعهندی میداد از مصر خریداری و به فرانسه برد.
بیشترین اقبال عمومی به رایحع نعناع هندی در طول سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۰ در اروپا و آمریکا اتفاق افتاد
رایحه نعناع هندی تند خاکی سبز و گس است که در ترکیب عطر و در کنار اجزا دیگر با حالت های مختلف ظاهر میشود.
تعدادی از عطرهایی معروف زنانه و مردانه که در آنها نعناع هندی نقش اصلی را دارد:کوکو مادمازل،شنل کورماندول،میس دیور،میدنایت پویزن،موسیو از فردریک مال،پچولی امپریال از دیور،پچولی ابسلو از تام فورد،وایت پچولی از تام فورد،فلاور بمب از ویکتور اند لارف
نویسنده:عطا ترابی